Laden Evenementen

Similes organiseert lezing ‘liever zot dan zombie’

22 november 2022 - 19:30 tot en met 22:30

Kostprijs

Similes is een pluralistische organisatie die de familie en naasten van psychische kwetsbare mensen ondersteunt. Omgaan met een psychische kwetsbaarheid is niet evident. Het vraagt veel moed, begrip en steun van je omgeving. Weet dat je er niet alleen voor staat, dat er mensen zijn die je kunnen helpen met je vragen. Wij zijn een luisterend oor voor familieleden en iedereen die nauw betrokken is met een psychische problematiek.

Liever zot dan zombie,

Toen Andy Buyst na jarenlang in de hulpverlening te werken zélf in de psychiatrie terechtkwam, ging hij anders nadenken over hoe we als maatschappij omgaan met psychiatrische patiënten, ook in de jaren na hun herstel.

Met zijn boek ‘Liever zot dan zombie’ vecht de kunstenaar tegen het stigma dat aan psychische problemen hangt en pleit hij voor een open sfeer waarin mensen weer echt met elkaar praten, zodat medicatie misschien minder vaak nodig is.

Bij deze voorstelling brengt Andy zijn gitaar mee, vertelt eerlijk en puur over de psychoses die hij ervaren heeft waardoor het een rauw, maar prachtig, openhartig én verrassend hoopvol verhaal geworden is.

Want er is altijd licht aan het einde van de soms toch wel donkere tunnel. 

Locatie

Parothea
Oude Abdijstraat 3
Drongen, 9031 België
+ Google Maps
Telefoon
0477230505
Bekijk de site van Locatie