Vrienden van Parothea

Wil jij ook een bruisend socio-cultureel centrum in de dorpskern van Drongen? een plek waar je naar toe kan gaan om iets te ontdekken of ontroerd te worden? Zo een plek wil Parothea zijn! Vrienden van Parothea creëren een budget om de werking van dit centrum een duwtje in de rug te geven.

In 2023 gebruiken we jouw bijdrage van € 50/jaar voor:

De opstart van Cult Kids en Senior on stage

  1. Cult kids omvat een jaartraject waarbij max. 4 theatervoorstellingen voor kinderen in Parothea doorgaan. Iedere voorstelling zou een onvergetelijke herinnering moeten zijn – een beleving die aanzet tot meer theaterbeleving. Met cult kids kiezen we daarom voor professionele theatermakers zoals vzw weerwolf, 4hoog en muzikale sprookjes zoals Kip Van Troje. Echter deels door Covid, deels door de zaalcapaciteit, deels door onze opstart qua publiek bekendheid, zijn deze voorstellingen ofwel exclusief duur, ofwel verlieslatend.

Dit project krijgt de steun van het Cultuurplatform Drongen. Samen met de steun van de “vrienden van Parothea” willen we in deze opstartfase een gulden middenweg van ‘break even’ bewandelen.

  1. “Senior on stage” is een initiatief om professionele ‘gepensioneerde’ artiesten terug een podiumplek met publiek te geven. In de opstart van dit project zoeken we een ondersteuning en samenwerking met de Seniorenraad. Voor senior on stage gaat de funding naar toegankelijkheid van het gebouw en backstage en aangepast vervoer voor de artiest.

Moderniseren theaterzaal

Onder de noemer ‘vrienden van Parothea’ wil ik een budget creëren waarmee we sneller lopende zaken kunnen realiseren. Als niet gesubsidieerd of gesponsord centrum zijn onze fondsen steeds weer te verhalen op de gebruikers van het centrum. Daar dit allemaal non-profit organisaties zijn, kan een hogere huurprijs hen weerhouden om hier te huren. De lopende investeringen zijn:

  1. De aankoop van een lichtsturingsprogramma en 4 try out movable led spots. Deze investering komt ten goede aan alle ‘kunstenaars’ die in Parothea een podium vinden.
  2. De 4 movable LED zijn thans ‘goedkopere’ try outs, deze willen we kunnen vervangen door 4 professionele LED movable heads.
  3. De houten latten van de podiumvloer hebben 2 gaten, de oneffenheid zorgt ervoor dat we er niet op kunnen dansen. Het reële gevaar voor verstuiking en breuk bij dansers is nu te groot. We willen de plankenvloer plaatselijk uitbreken, herleggen en egaliseren op de bestaande vloer tot een egale dansvloer ontstaat.

Wat deed ik?

Ik stel aanvragen op tot het bekomen van een subsidie voor Cult Kids en Senior on stage bij de betrokken diensten van de stad Gent. Een dossier opstellen neemt veel tijd in beslag – tijd die ik liever steek in het uitwerken van het project.

Ik werk aan een ruilovereenkomst met Toneelgroep De Leiezonen om toneelspots en toneeldoek te kunnen gebruiken.

Word ook een vriend van Parothea!

  1. Blijf op de hoogte van onze werking en programmatie! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  2. Geef de voorstelling wat extra bekendheid en nodig je kennissen uit. Je ontvangt een gratis ticket, laat ons weten voor welke voorstelling!
  3. Stort je bijdrage € 50 op giro BE97 7370 2524 9749 en zet in de mededeling ‘vrienden van Parothea’
  4. Jouw bijdrage gaat rechtstreeks naar de financiering van de infrastructuur voor theaterspots en vloerelementen in Parothea.
  5. Jouw bijdrage ondersteunt de opstart van onze eigenzinnige werking. Zo kunnen we gratis of ticketkorting ter beschikking stellen aan de doelgroepen.